2019. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A magyar kormányszóvivő most a kvótaper miatt esett neki a New York Times-nak

Hirdetés

A magyar kormányszóvivő most a kvótaper miatt esett neki a New York Times-nak

A mértékadó amerikai liberális lap szerkesztőségi cikke üdvöli az Európai Bíróság kvótaperben született ítéletét, és a magyar kormány szemére hányja, miért nem bírja elfogadni azt, hogy a menekültkérdésben közös cselekvésre van szükség, miért nem bír – az uniós alapszerződésben saját maga által vállalt kötelezettségeknek megfelelően – 1294 menekültet befogadni.

Szomorú látni azokat azokat az országokat, melyek lelkesen ünnepelték a vasfüggöny lebontását, hogy most néhány muszlim migráns befogadását is képesek az európai értékek és törvények megerőszakolásaként tálalni.

11850412 1494660174181758 524610795 n-1

Fotó: Kovács Zoltán / instagram

A liberális lap “arrogáns”-nak nevezte Orbán Viktor követelését is, mellyel a határkerítés felét – nagyjából 135 milliárd forintot – ki akarta fizettetni az Európai Unióval, és támogatásáról biztosította az Európai Bizottság határozatát, mellyel – az uniós alapértékekről szóló kioktatás kíséretében – rövid úton visszautasította a követelést.

Hirdetés

Kovács válaszában azt írja, hogy

kétségkívül nehéz megérteni a promblémát a belső-manhattani kényelemből, mégis fontos, hogy néhány ténnyel mindenki tisztába kerüljön.

A kormányszóvivőnek a “menekültválság frontvonalából” kifejtett tényei abból állnak, hogy megpróbálja bebizonyítani, Orbán Viktor mindig is az európai szolidaritás talaján állva képzelte el a menekültválság megoldását; illetve abból, hogy a “New York Times limuzinliberális olvasói számára kedves kifejezések”, mint a nemzetközi jogi kötelezettségek és az európai alapértékek nem hatalmazzák fel Brüsszelt arra, hogy migrációs kérdésben döntsön. Az Európai Bíróság ítéletével kapcsolatban pedig Orbán Viktor “elfogadjuk, de végre nem hajtjuk”-álláspontját ismétli meg

A Kovács vs New York Times párharc első csörtéje idén tavasszal zajlott, szintén menekültügyben. Akkor a lap – szintén szerkesztőségi cikkben – az EU-n kérte számon, meddig tűri azt, hogy Orbán Viktor a sárba tiporja alapértékeit a menekültekkel való embertelen bánásmódjával. A szerkesztőségi álláspontra Kovács – szintén angol nyelvű blogjában – a terrortámadásokkal és a nemzetbiztonsággal magyarázta a kormány menekültpolitikáját, de a menekültekkel szembeni, több szervezet által is megállapított atrocitásokról egy sort sem írt. A New York Times akkor sem válaszolt Kovács sajtókritikájára.

Azt elkell ismerni, hogy a kormányszóvivő tudja, milyen kifejezésekkel kell birizgálni az amerikai liberálisokat. Donald Trump győzelme után az amerikai szélsőjobb, az Alt-Right kultikus kifejezését, a vörös pirulát dobta be a “mainstream elittel” és az “úgynevezett civil szervezetek” ellen, most meg az amerikai közbeszédben szintén bejáratott “limuzinliberális” jelzővel támad. Ezt a hatvanas években kezdték használni előbb a szociális ügyek iránt érzéketlen demokrata politikusokra, majd általánosabban az olyan álszentségre, mint amikor valaki környezetvédőként böhöm nagy dzsippel viteti magát a százméternyire lévő munkahelyére vagy a deszegregáció élharcosaként méregdrága magániskolákba járatja a saját gyerekeit (ezek konkrét esetek voltak, utóbbi Ted Kennedy szenátor nevéhez kapcsolódik).

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/09/12/kovacs_zoltan_vs_new_york_times_menekultek_kvotaper/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öt szám, ami senkinek nem változtatta meg gyökeresen az életét

Ezen a héten is kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, méghozzá éppen szombaton: erre utoljára múlt szombaton …