2020. január 29., szerdaMa Adél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 314,00 Ft
2020.01.29. Adél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 314,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A lassú ügymenet után most a drágulásra panaszkodnak a nagycsaládos autóvásárlók

Hirdetés

A lassú ügymenet után most a drágulásra panaszkodnak a nagycsaládos autóvásárlók

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is. A állam a nyár óta akár 2,5 millió forintos támogatást nyújt azoknak a legalább három gyerekkel rendelkező családoknak, akik új illetve maximum 2000 kilométert futott, legalább 7 személyes autót akarnak vásárolni. Az eredeti tervekben úgy számolt az állam, hogy három év alatt maximum 18 ezren fogják ezt a támogatást igénybe venni, de már november végén 21 ezer fölött volt az igénylők száma.

Hirdetés

Az állam az igényléstől számítva a támogatás folyósításáig 30 napos határidőt szabott meg, de az autóvásárló tömeg miatt ez a határidő jelentősen megemelkedett, mondta kérdésünkre Gablini Gábor, a Gépjárműkereskedők Országos Szövetségének az elnöke. Szerinte ez a késlekedés főleg az első időszakra volt jellemző, amikor “puffert jelentettek” a nagy számban megjelent igénylők, de azt mondta, mostanra normalizálódott a helyzet, és aki most igényli az állami támogatást, számíthat arra, hogy 30 nap alatt megkapja az autóját.

Korábban az is problémát jelentett, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/12/14/autokereskedo_nagycsalados_allami_tamogatas_arak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Varázsdohányt árult a 60 éves karancskeszi nő

Varázsdohányt árult a 60 éves karancskeszi nő

A közpénz a közös pénzünk. Senki sem dugdoshatja, és aki költ belőle, annak el kell …