2020. január 28., keddMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
2020.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A középiskolások harmada rendszeresen iszik

Hirdetés

A középiskolások harmada rendszeresen iszik

A 14-18 év közötti fiatalok negyede legalább hetente iszik alkoholt – derül ki egy idén novemberben készült online felmérésből. A Szétcsúszva program részeként lefolytatott kutatás szerint a 15 évet betöltöttek 80 százaléka már kipróbálta az alkoholt, a felmérésben részt vett 18 év alattiak pedig kevesebb, mint 3 százaléka nem ivott még soha.

Hirdetés

A felmérés szerint főleg vidéken aggasztó a helyzet: a kisebb településeken a fiatalok több mint 60 százaléka próbálta ki 14 éves kora előtt az alkoholt, míg Budapesten ez az arány szintén magasan, de legalább 50 százalék alatt van.

Szetcsuszva - fiatalok alkoholfogyasztasa infografika

A középiskolás korúak nagyjából fele hétvégenként iszik alkoholt, de csak akkor, ha valami olyan esemény van. Nagyjából negyedük hétvégénként rendszeresen iszik, 7 százalékuk hetente többször is, és nagyjából másfél százalék mondta azt, hogy már ebben a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/12/09/a_kozepiskolasok_harmada_rendszeresen_iszik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csak a látszat miatt állítottak fel vizsgálóbizottságot a kispesti balliberálisok a korrupciós ügyeik kivizsgálására

Nem sokkal azután, hogy a kispesti ellenzék Gajda Péter és Lackner Csaba korrupciógyanús ügyeit vizsgáló bizottság …