2018. december 17., hétfőMa Lázár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.17. Lázár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A kormány a gyerekzsúrokban is meghirdette a kultúrharcot

Hirdetés

A kormány a gyerekzsúrokban is meghirdette a kultúrharcot

A gyerekek szülinapi zsúrjáról azt gondolná az ember, hogy ez lesz az egyik utolsó intézmény, amelyet érintetlenül hagy a politika, pedig nagyon is tévedünk. A gyerekzsúr egy harc színtere, a kormánynak pedig van is egy tuti fegyvere, legalábbis Rétvári Bence EMMI-s államtitkár szerint. 

A Hvg.hu számolt be arról, hogy az államtitkár Dunaújvárosban szombaton felavattott egy NépmesePontot, amelyből nemsokára még több mint egy tucat lesz szerte Magyarországon. A megnyitón pedig Rétvári azt mondta, hogy a NépmesePontok

egyfajta “ellenkultúrát” is erősítenek a fogyasztói társadalom által diktált trendekkel szemben,

Hirdetés

mert itt lehetne tartani a gyerekzsúrokat mondjuk gyorséttermek és haosnló helyszínek helyett. A NépmesePontokat hazai és uniós pénzből hozzák létre, több mint egymilliárd forintért, Dunaújváros 80 milliárdot nyert a sajátjára. 

Rétvári azt is mondta, hogy a babazsúrok mellett óvodai és iskolai rendezvényekre is alkalmasak lesznek ezek a helyszínek, a népmesék pedig, a bennük foglalt közös szimbólumvilág és alaptörténetek miatt a nemzet összetartozását is segítik. 

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/09/02/retvari_bence_nepmesepont_gyerekzsur/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három érdekes tény a hatos lottóról – plusz a nyerőszámok

Tudja-e ön, hogy a hatos lottó legnagyobb nyereménye 2008 harmincnyolcadik hetében született meg? 2,9 milliárdot …