2020. május 28., csütörtökMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A két Hernádi behálózná Esztergomot

Hirdetés

A két Hernádi behálózná Esztergomot

Közigazgatási vezetői és fejlesztéspolitikai tapasztalataim vannak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kommunikációs területen dolgoztam, ezután új munkahelyemen a Miniszterelnökségen osztályvezetői pozíciót töltöttem be, majd a Kiemelt Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságon főosztályvezető lettem. Ezt követően a Miniszterelnöki Kabinetben kabinetfőnök-helyettesi pozíciót töltöttem be. Majd a Miniszterelnöki Programirodát Vezető Államtitkárnak a kabinetfőnöke voltam. Később a Magyar Turisztikai Ügynökség Vezérigazgatójának kabinetfőnöki pozíciójára kértek fel, itt hazánk turisztikai, fejlesztéspolitikai tervezésében és lebonyolításában vettem részt. 2019. májusától Esztergom város turisztikai fejlesztéseiért felelős miniszteri biztossá neveztek ki.

Impozáns politikai karrierút, a családi szál viszont kimaradt belőle: Hernádi Ádám, a Fidesz esztergomi polgármester-jelöltje egyúttal Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgató unokaöccse. De menetelése a jelöltségig nem a családi kapcsolat miatt érdekes, sokkal inkább azért, ahonnan és ahogyan eljutott idáig.

Hernádi Ádámról néhány hete egy cikkben tévesen jelent meg, hogy Hernádi Zsolt fia, ezt pedig az újdonsült polgármesterjelölt igencsak kifogásolta Facebook-oldalán, hiszen a nagybátyjáról van szó. A szoros rokoni kapcsolatot, valamint az üzleti összefüggéseket azonban nem tartotta fontosnak tisztázni, hiszen az Index kérdéseire semmilyen formában nem válaszolt, ahogyan az esztergomi Fidesz sem. Hernádi sem a Facebook-oldalán, sem az elvileg jelenlegi munkahelyeként ismert Miniszterelnöki Kabinetirodánál megadott emailcímén nem bizonyult elérhetőnek.

Palkovics László és Hernádi Ádám

Hirdetés

Palkovics László és Hernádi Ádám

Fotó: Hernádi Ádám / Facebook

Ugyanakkor láthatóan aktív, olyan nevekkel kampányol Esztergomban, mint Palkovics László innovációs miniszter, vagy Kövér László fideszes házelnök. Ígéretekből sincs hiány, ahogyan Esztergom burkolt fenyegetése is előkerült Hernádi térfelén: a jelenlegi, szintén fideszes polgármester, Romanek Etelka, valamint Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is azt választotta a Fidesz-kampány fő üzenetének, hogy “csak kormányzati támogatással képes fejlődni Esztergom”. Ez a város márpedig, legalább Tétényi Éva polgármestersége óta ismeri ennek a fenyegetésnek a súlyát.

Gyors előrejutás, véletlen egybeesés

A Fidesz Hernádi személyében egy 34 éves fiatalembert tenne polgármesternek, akinek jelöltté válását június 7-én jelentette be Völner. Ekkor már mintegy öt hete Hernádi Ádám volt az Esztergom turizmusáért felelős miniszteri biztos a Miniszterelnöki Kabinetirodánál. Ezt, a saját korábbi tanácsadójának adott biztosi pozíciót Rogán Antal éppen aznap, május 10-én hozta létre, amikor az ellenzék pártok jelöltje, Cserép János – a pártok hosszas egyeztetése után – bejelentette indulását.

A polgármester-jelöltséghez vezető, kormányzati kinevezésekkel kikövezett úton nemcsak államtitkári bérre tett azonban szert a fiatalabb Hernádi, hanem értékes kapcsolatokra is.

Hernádi Ádám korábban a Miniszterelnökségen Nagy Jánosnak, Orbán Viktor kormányfő kabinetfőnökének volt a helyettese.

Neve akkor került először a nyilvánosságba, amikor tavaly kiderült, hogy a Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárságának munkatársaként – akkoriban Mikecz Péter helyettes államtitkár személyi titkára volt – részt vett a botrányt kavart trafikügyben mint a dohánykoncessziós pályázatokat értékelő bizottság tagja, mégpedig a Miniszterelnökség megbízásából. Az pedig később az MSZP-s szocialista Mesterházy Attila adat-kikérései nyomán derült ki, hogy innen abba a hét fős stábba került át, ami a szintén Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának ad tanácsot.

Az Orbán Viktor személyi asszisztenciájában való részvétel után, amint azt ő maga írja honlapján, “a Magyar Turisztikai Ügynökség Vezérigazgatójának kabinetfőnöki pozíciójára kérték fel”.

Hernádi Ádám

Fotó: Hernádi Ádám / Facebook

Esztergom és a Hernádi-bizniszek

Tavasszal kiderült, hogy a régi tulajdonos 9 évig nem tudta befejezni az esztergomi Mária Valéria Hotel építését, a Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatójához köthető új tulajdonossal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/09/20/esztergom_hernadi_csalad_hernadi_adam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jakab Péter a távozó jobbikosokról: Soha nem az a fontos, hogy kik mennek, hanem, hogy kik maradnak

Jakab Péter a távozó jobbikosokról: Soha nem az a fontos, hogy kik mennek, hanem, hogy kik maradnak

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Ahogy …