2019. június 17., hétfőMa Laura napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Laura Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Hableány tulajdonosa: Dönteni fogunk, fel lehet-e újítani a hajót

Hirdetés

A Hableány tulajdonosa: Dönteni fogunk, fel lehet-e újítani a hajót

Miután kiemelték a május végén elsüllyedt Hableányt a Dunából, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja át a hajót, hogy megállapítsák a baleset pontos körülményeit.

Hableány az uszályon, amin Csepelre szállítják 2019. június 11-én

Hableány az uszályon, amin Csepelre szállítják 2019. június 11-én

Fotó: Ajpek Orsi / Index

A roncsot a csepeli szabadkikötőbe viszik. Azt nem tudni, mennyi ideig tart a vizsgálat, viszont az biztos, hogy utána visszakerül a hajó az üzemeltető Panoráma-Deck Kft.-hez. “A televíziós közvetítés alapján nem lehet megállapítani, milyen állapotban van a hajó, várhatóan a vizsgálat után tudjuk megítélni, hogy mi lesz a sorsa és akkor hozunk döntést” – mondta el az Indexnek Tóth Mihály, a cég ügyvezetője.

Hirdetés

“AMENNYIBEN A HAJÓTEST KÉPES ARRA, HOGY A HAJÓ RENDELTETÉSSZERŰEN MŰKÖDJÖN TOVÁBB, LESZ EGY ILYEN DÖNTÉSI HELYZET” – VÁLASZOLTA ARRA A KÉRDÉSÜNKRE, HOGY FEL LEHET-E MÉG ÚJÍTANI A HAJÓT.

Hozzátette, egyelőre nem vizsgálták meg ennek a lehetőségét, mivel semmit nem tudnak arról, mennyire sérült meg a hajótest. Tóth Mihály ugyan azt nem erősítette meg kérdésünkre, hogy a Hableány valaha még forgalomba állhat, de nem is zárta ki ennek a lehetőségét.

Azt mondta, folyamatosan a következő lépéssel vannak elfoglalva, majd a vizsgálat után kinyitják ezt a kérdést is. “Ez a tragédia elég mély nyomokat hagyott a magyar hajóstársadalomban és a nemzetközi közvéleményben is. Olyan megoldást keresünk, ami mindenki számára a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/11/hableany_hajokatasztrofa_hajobaleset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint tízezer patkányészlelés volt Budapesten tíz hónap alatt

Több mint tízezer patkányészlelés volt Budapesten tíz hónap alatt

Május elején hivatalosan négy kerületben (XIII., V., IX., és XX.) kezdte meg az intenzív rendkívüli patkányirtást a …