2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Hableány tulajdonosa: Dönteni fogunk, fel lehet-e újítani a hajót

Hirdetés

A Hableány tulajdonosa: Dönteni fogunk, fel lehet-e újítani a hajót

Miután kiemelték a május végén elsüllyedt Hableányt a Dunából, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja át a hajót, hogy megállapítsák a baleset pontos körülményeit.

Hableány az uszályon, amin Csepelre szállítják 2019. június 11-én

Hableány az uszályon, amin Csepelre szállítják 2019. június 11-én

Fotó: Ajpek Orsi / Index

A roncsot a csepeli szabadkikötőbe viszik. Azt nem tudni, mennyi ideig tart a vizsgálat, viszont az biztos, hogy utána visszakerül a hajó az üzemeltető Panoráma-Deck Kft.-hez. “A televíziós közvetítés alapján nem lehet megállapítani, milyen állapotban van a hajó, várhatóan a vizsgálat után tudjuk megítélni, hogy mi lesz a sorsa és akkor hozunk döntést” – mondta el az Indexnek Tóth Mihály, a cég ügyvezetője.

Hirdetés

“AMENNYIBEN A HAJÓTEST KÉPES ARRA, HOGY A HAJÓ RENDELTETÉSSZERŰEN MŰKÖDJÖN TOVÁBB, LESZ EGY ILYEN DÖNTÉSI HELYZET” – VÁLASZOLTA ARRA A KÉRDÉSÜNKRE, HOGY FEL LEHET-E MÉG ÚJÍTANI A HAJÓT.

Hozzátette, egyelőre nem vizsgálták meg ennek a lehetőségét, mivel semmit nem tudnak arról, mennyire sérült meg a hajótest. Tóth Mihály ugyan azt nem erősítette meg kérdésünkre, hogy a Hableány valaha még forgalomba állhat, de nem is zárta ki ennek a lehetőségét.

Azt mondta, folyamatosan a következő lépéssel vannak elfoglalva, majd a vizsgálat után kinyitják ezt a kérdést is. “Ez a tragédia elég mély nyomokat hagyott a magyar hajóstársadalomban és a nemzetközi közvéleményben is. Olyan megoldást keresünk, ami mindenki számára a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/11/hableany_hajokatasztrofa_hajobaleset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lakástűz Kőbányán: három kisgyereket kellett kimenteni, egyikük még mindig kórházban van

Támogatóinknak köszönhetően vasi és zalai anyagaink készítéséhez 5038 km-t autóztunk. Támogass te is! Két testvérét …