2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A fideszesben nincs gerinc, a momentumos nemzetellenes

Hirdetés

A fideszesben nincs gerinc, a momentumos nemzetellenes

Ha jogász végzettségű politikusok beszélgetnek egy jogász szabadegyetemen jogászhallgatók előtt, nyilván ne várjunk éles beszólásokkal tarkított, érzelmileg túlfűtött vitát.

Hirdetés

Ilyenkor a leegyszerűsített üzenetek és személyeskedő megjegyzések helyett van tér, idő és lehetőség az árnyaltabb megfogalmazásokra, hosszabb körmondatokra, így ilyenkor kerülhetnek elő olyan, a napi politikai kommunikációban tiltott zónának számító témák, mint a Lisszaboni szerződés módosításának szükségessége vagy a légtér és a folyó használatára vonatkozó nemzetközi jogi kötelezettségek.

Sokáig ilyen mederben zajlott Gulyás Gergely és Fekete-Győr András hétfői vitája, ám a végén mégis előtört belőlük a Németh Szilárd-i értelemben vett politikus, és elkezdték válogatott jelzőkkel támadni egymást.

Az érzékeny pont a momentumos EP-képviselők eddigi ténykedése volt, főleg, hogy látványos kampány kíséretében nem szavazták meg a fideszes EP-képviselőket a különböző bizottsági posztokra. A Momentum elnöke úgy kezdte, hogy “nem fogunk megszavazni olyanokat, akik asszisztálnak olyan rendszer fenntartásához, amely EU-s pénzeket lop el”. Illetve nem szavazzák meg Járóka Líviát semmilyen posztra, mert a cigány származású képviselő egyszer sem emelte fel a hangját “a valószínűsíthetően a Fidesz által pénzelt Mi Hazánk ellen”. Majd Fekete-Győr kerek perec a tőle két méterre ülő Gulyás Gergely Fidesz-alelnök szemébe vágta:

Fideszes képviselőkben a gerincet, az elveket már nem nagyon látom.

Több se kellett Gulyásnak, és azzal vágott vissza, hogy azért keseríti el a Momentum magatartása, mert szembementek azzal az elvvel, hogy “először vagyunk magyarok és utána tartozunk pártokhoz”. Bár az eredményét tekintve súlytalan a történet (mármint, hogy nem választottak meg pár fideszest bizottsági alelnöknek), ám a Momentum magatartása nagyon súlyosan negatív, mert bebizonyosodott, hogy egy momentumos “nem magyarnak tartja magát először”.

És akkor néhány idézet a rá következő percekből:

  • Fekete-Győr András: Magamat elsőként magyarnak, másodikként európainak tartom.
  • Gulyás Gergely: Amit ez uniós színtéren csinál a Momentum, nemzetellenes.
  • Fekete-Győr András: Ne próbáld azt sugallni, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna idegen érdekeket szolgálnak.
  • Gulyás Gergely: Ezt az érzetet ők keltik.

A jelzők csatájának végül a Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal vetett véget, hogy nem javasolja a további minősítgetést, mert “mindennél tudunk még durvábbat mondani”, ami nem visz előre.

Melyik a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/08/12/gulyas_gergely_fekete-gyor_andras_vita_elte_ajk_josz_fidesz_momentum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megbüntették a Gozsdu udvart diszkrimináció miatt

A független újságírás olyan olvasókat jelent, akiknek számít a munkánk. Támogass te is! Hivatalosan bebizonyosodott, …