2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Fidesz az adatvédelmi hatósághoz fordul Demeter Márta miatt

Hirdetés

A Fidesz az adatvédelmi hatósághoz fordul Demeter Márta miatt

A Fidesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul az LMP-s Demeter Márta országgyűlési képviselő ügyében. Azt kérik, hogy Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke vizsgálja meg, az ellenzéki politikus megsértette-e az infotörvény vonatkozó rendelkezéseit, olvasható az MTI hírében. 

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, a múlt héten az ügyészséghez fordultak hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt, miután Demeter Márta azt állította, a kormányfő kiskorú lányát egy katonai gépen hozták haza Ciprusról Budapestre.  Böröcz szerint Demeter 30 évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé, és hamis hírbe hozott két családot, két kiskorú gyermeket. 

Böröcz László kiemelte: Demeter Márta konkrétan megnevezte a kormányfő lányát, ami akkor is személyes adatnak minősülne, ha valóban a miniszterelnök lánya utazott volna a gépen, hiszen nem közszereplő, közfeladatot nem lát el. 

Hirdetés

Demeter Mártát azért vette össztűz alá Fidesz és a kormány, mert Demeter októberben azt a kérdést tette fel írásban a honvédelmi miniszternek, hogy miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát.

Ezután kiderült, hogy elnézte az LMP-s politikus a dolgot, mert nem Orbán lánya, hanem egy Orbán vezetéknevű nevű katona gyermeke utazott a gépen. A Fidesz mindenesetre lemondásra szólította fel, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Németh Szilárd pedig azt mondta, hogy Demeter katonai nemzetbiztonsági kockázat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/11/09/a_fidesz_az_adatvedelmi_hatosaghoz_fordul_demeter_marta_miatt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lét nagy kérdése, ezúttal a metróból: állíthatjuk-e azt, hogy meghaltunk?

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/04/20/a_let_nagy_kerdese_ezuttal_a_metrobol_allithatjuk-e_azt_hogy_meghaltunk/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …