2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A biztonsági őrök jól megverték a kéregetőt a metrón

Hirdetés

A biztonsági őrök jól megverték a kéregetőt a metrón

Két biztonsági őr megtámadott és megütött egy kéregetőt a kettes metrón, az egyik utas a telefonjával rögzítette is az inzultust. 

A Magyar Narancs internetes oldalán nyilvánosságra hozott videón jól látszik, hogy a biztonsági őrök sértegetik a kéregetőt, aztán nekirontanak. 

A BKV szabályzata szerint tilos a járműveken kéregetni, ám ez nyilván nem jogosítja fel a biztonsági őröket, hogy agressziót alkalmazzanak a szabálysértő ellen.

Hirdetés

A lapnak nyilatkozó egyik utas szerint a kéregető nem volt erőszakos, “de még zavaró sem”. Az egyik biztonsági ő mégis kérdés nélkül felkente a falra, és erőből gyomorszájon vágta  a kéregető srácot. A felvétel nagyjából ennél a pontnál kezdődhet. Később erre az ütésre utalhatott az őr, amikor a videón azt mondta:

ezt az úriember azért kapta, mert a múltkor nagyon nagy szája volt.

Az egyik utas ekkor kezdte el rögzíteni az esetet, mire az egyik őr jelezte, hogy aki fényképezni mer, annak összetöri a telefonját. A videón hallatszik az is, hogy a falhoz szorított fiatalember kéri a többieket, hívjanak rendőrt.

A biztonsági őrök a Pillangó utcai megállónál kiszálltak, jeleztek a vezetőnek, hogy várja meg őket, de végül nem tértek vissza. A videó azzal ér véget, hogy lesietnek a lépcsőn.

Kirúgták az őröket

A Magyar Narancs megkereste a BKV sajtóosztályát, amely jelezte: “Az intézkedő személy- és vagyonőrök magatartása összeegyeztethetetlen a BKV alapelveivel. Fellépésük során súlyosan megsértették a vonatkozó jogszabályi és szakmai előírásokat, utasításokat. Tudomásunk szerint az érintett alkalmazottak munkaviszonya az eset után azonnal megszüntetésre került.” (Az őröket ugyanis nem közvetlenül a BKV alkalmazza, hanem egy alvállalkozója, a T.O.M. Controll 2001 Zrt.)

Mindazonáltal a BKV nem tervez feljelentést tenni, mivel nem a saját alkalmazottjairól van szó, és nem tervezi az alvállalkozójával kötött szerződés felbontását sem.

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/01/27/a_biztonsagi_orok_jol_megvertek_a_keregetot_a_metron/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisebb tűz ütött ki a Westendben

Kisebb tűz ütött ki a Westend bevásárlóközpontban hétfő délután, az ügyfélszolgálaton megtudtuk, hogy a Media …