2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 89 százalékot kapott a Fidesz Orbán Viktor falujában

Hirdetés

89 százalékot kapott a Fidesz Orbán Viktor falujában

Cikkünket folyamatosan bővítjük az eredményekkel!

  • Négy időközi választást tartottak vasárnap az országban, ebből két helyen a Fidesz-KDNP pártlogóval indított jelöltet, az ellenzéki pártok viszont mintha megszűntek volna.
  • Felcsúton Mészáros Lőrinc lemondása miatt kellett polgármestert választani, itt a Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László 89 százalékkal nyert.
  • Pásztón Dömsödi Gábor polgármester és a helyi fideszes képviselők összezördülésének az lett a vége, hogy a képviselő-testület feloszlatta magát.
  • Balmazújvárosban, ahol a város előző polgármesterét jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, nem a Fidesz által támogatott független jeölt, hanem az inkább ellenzékinek sorolt Hegedüs Péter lett a polgármester.

A Fidesz készülhetett nagyobb önbizalommal a most vasárnap időközi választásokra, hiszen az áprilisi parlamenti választás óta nem volt olyan voksolás, ahol ne tarolt volna. Az elmúlt hónapokban az volt a szembetűnő tendencia, hogy a fideszesek fegyelmezetten elmentek szavazni, míg az ellenzék szimpatizánsai apátiába süllyedtek, és többnyire távol maradtak. Így aztán Józsefvárostól Miskolcon át Veszprémig mindenhol tarolni tudott a Fidesz.

Felcsút: 89 százalékon a Fidesz jelöltje

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Hirdetés

Sisa András azt mondta: az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, ez majdnem 41 százalékos részvétel. A jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. Az eredmény a következő lett:

  • Mészáros László István (Fidesz-KDNP) – 535 szavazat (89 százalék)
  • Mészáros László János (független) – 66 szavazat (11 százalék)

Orbán Viktor kedvenc falujában, a Fejér megyei Felcsúton Mészáros Lőrinc lemondása miatt volt szükség az időközi polgármester-választásra. Az ellenzéket csak a Kétfarkú Kutya Párt képviselte, amely azt eszelte, hogy a fideszes jelölt egyik névrokonát indítja. Így tehát két Mészáros László versenyzett a győzelemért.

A politikai realitások és a korábbi eredmények alapján (Mészáros Lőrinc 83 százalékkal nyert) aligha volt kétséges, hogy a Fidesz jelöltje fog nyerni az évek során emblematikussá vált faluban. De látható, hogy a Fidesz jelöltje ezúttal még Mészáros Lőrinc szavazatarányánál is jobb eredményt ért el.

Pásztó

A pásztói választás eredményéről még nem érkeztek adatok.

Dömsödi Gábor egykori tévés műsorvezető és producer 2014-ben lett függetlenként Pásztó polgármestere, és bár fideszes többségű testületet választottak mellé, egészen mostanáig sikerült így is vezetnie a települést.

Dömsödi az idei parlamenti választáson az LMP színeiben lett képviselő-jelölt, ami a városban felkorbácsolta a pártpolitikai indulatokat. dömsödit a helyi Fidesz elkezdte támadni, április végén pedig fel is oszlatta magát a testület.

Dömsödin 2014-ben csupán 50 szavazattal tudta legyőzni az egykori fideszes Sisák Imrét, vagyis nagyon szoros (50,5-49,5 százalék) küzdelemben sikerült csak nyernie.

Balmazújváros: Ellenzéki siker

Négy jelölt közül Hegedűs Péter független jelöltet választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte a választás eredményét a helyi választási iroda vezetője.

Bencsik Judit tájékoztatása szerin a választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma.

  • Hegedüs Péter (független), ellenzékhez közel álló jelölt: 2053 szavazat
  • Nagy Tamás (független), a Fidesz támogatta: 1709 szavazat
  • Csige Sándor (független): 52 szavazat
  • Dobány László (Magyar Munkáspárt): 47 szavazat.

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban azért volt időközi, mert a város előző polgármesterét, Veres Margitot jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt. Veres még a város jegyzőjeként közreműködött abban, hogy egy vállalkozó a helyi kézilabdacsarnok építésére az önkormányzat költségvetéséből 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapjon. Veres később fideszes színekben, majd függetlenként volt polgármester (67 százalékkal, simán nyert 2014-ben), a bírósági döntés miatt azonban távoznia kellett a polgármesteri posztról.

A helyiek azt várták, hogy a Fidesz a város fideszes alpolgármesterét jelöli ezután az időközin, ám a sajtóbeszámolók szerint némi belső feszültséget szítva végül egy független jelölt mögé állt be a kormánypárt és maga Tiba István helyi fideszes parlamenti képviselő.

Tiba István egy helyi tévés interjúban tette egyértelművé, hogy Nagy Tamás a Fidesz jelöltje, aki az önkormányzati kábeltévés cég egyik középvezetője. Szerinte pedig Hegedüs Péter, az ellenzék jelöltje, mindenfajta fejlődés gátja a városban. Ennek ellenére Hegedüs nyert, amit bátran nevezhetünk meglepetésnek.

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/08/12/idokozi_valasztasok_eredmeny_fidesz_felcsut_paszto_balmazujvaros/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebből a cikkből kiderül, hogy nyert-e 2,7 milliárd forintot, vagy nem

2,722 milliárd forintot lehetett nyerni az ötös lottón, de ezen a héten olyan vállalhatatlan számokat …