2019. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 80 diákot kaptak el hamis papírokkal az érettségin

Hirdetés

80 diákot kaptak el hamis papírokkal az érettségin

Nyolcvan diák írásbeli érettségijének eredményét semmisítette meg a fővárosi kormányhivatal, miután a gyanú szerint hamis bizonyítványokkal mentek érettségire – szúrta ki a budapesti kormányhivatal közleményét a Hvg.hu.

A kormányhivatal azt közölte, hogy nem is tehetett szóbeli érettségi vizsgát az a 80 vizsgázó, akiknek esetében a vizsgabizottság megállapította, hogy a Paulay Alapítványi Középiskola által kiállított bizonyítványában valótlan adatok szerepelnek.

A Paulay Alapítványi Középiskola érettségi vizsgaszervezési jogát korábban az oktatásért felelős miniszter megvonta, vizsgaszervezőként a fővársoi kormányhivatalt, a vizsgák helyszíneként pedig Budapest Gépészeti SC Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolát jelölte ki. Az érettségi vizsgák jogszerűségének biztosítása érdekében szükségessé vált a vizsgázók vizsgára bocsátási feltételeinek felülvizsgálata, emiatt a kormányhivatal előzetesen felszólította a vizsgázókat arra, hogy a vizsgára valamennyi bizonyítványukat és a végbizonyítványt hozzák magukkal, és mutassák be a vizsgabizottságnak – írta a hivatal.

Hirdetés

Akiknél a vizsgára bocsátás feltételei hiányoztak, nem kezdhették meg a szóbeli érettségit. A bemutatott dokumentumok alapján

53 vizsgázó tehetett érettségi vizsgát, 80 esetben viszont a vizsgabizottság megsemmisítette az írásbeli vizsga eredményét, és törölte a tanulók érettségi vizsgára való jelentkezését is.

A Paulay Alapítványi Középiskola

A Paulay Alapítványi Középiskola

A Paulay Alapítványi Középiskola által kiállított bizonyítványok szerint az érintett tanulók a középiskolai 9-10. évfolyamokat egy olyan – korábban megszűnt – iskolában végezték, amelybe a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint nem is jártak, sőt, az iskolának nem is volt engedélye középiskolai közismereti oktatásra. Az érintett bizonyítványokat lefoglalták.

Mivel a kormányhivatal tavasszal megkezdett hatósági ellenőrzése súlyos jogsértéseket tárt fel a Paulay iskolánál, a kormányhivatal, illetve az Oktatási Hivatal már korábban büntetőfeljelentést tett.

A kormányhivatal a Paulay Alapítványi Középiskolánál már 2016 tavaszán is végzett hatósági ellenőrzést. Az iskola felnőttoktatási tevékenységénél ugyanis látható volt, hogy a tanulók tömegesen egy év alatt teljesítették a négyéves középiskolai tanulmányaikat. Akkor a tanulók osztályozó vizsgáival kapcsolatban, illetve a 2016-os tavaszi érettségik során is súlyos visszaéléseket tárt fel az iskolánál a kormányhivatal.

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/07/05/80_diakot_kaptak_el_hamis_papirokkal_az_erettsegin/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Öt szám, ami senkinek nem változtatta meg gyökeresen az életét

Ezen a héten is kihúzták az Ötöslottó nyerőszámait, méghozzá éppen szombaton: erre utoljára múlt szombaton …