2019. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / 17 évesen elpusztult a Budakeszi Vadaspark mosómedvéje

Hirdetés

17 évesen elpusztult a Budakeszi Vadaspark mosómedvéje

A Budakeszi Vadaspark közleményben tudatta, hogy

a Stikli névre keresztelt közkedvelt mosómedve múlt hét pénteken örök nyugalomra hajtotta fejét.

A mosómedvék a vadonban nagyjából 5 évig élnek, így Stikli a maga 17 évével matuzsálemnek számított, a legöregebb állatkerti mosómedve 22 évig élt.

bkvp mosomedve 1 181206

Hirdetés

Fotó: Budakeszi Vadaspark

Stikli a vadaspark állatgondozója szerint érdeklődő és okos volt, nagyon gyorsan tanult. Hallgatott a nevére, hívásra jött, tudta, hogy hol van a saját etetős helye. Képes volt pacsit adni, hagyta magát megsimogatni, kézből is tudott enni, és ügyesen kutatott az elrejtett jutalomfalatok után. A legutolsó látványelemet, a kukafelborítást, másfél hónappal ezelőtt, már gyengélkedve tanulta meg, de kitartásának köszönhetően ezt az akadályt is sikerrel vette.

Jóba Katalin állatgondozó szerint

Stiklin az öregedés jelei sajnos már tavaly kezdtek megmutatkozni. Ízületi problémái miatt szinte folyamatos állatorvosi kezelés alatt állt. Két és fél hete már annyira levert lett, hogy nem evett, alig mozgott, így átszállíttattuk kivizsgálásra a Fővárosi Állatkertbe. Az ottani kezelések hatására jobban lett, de mikor visszakerült már csak a kifutó belsejében tartózkodott, és egy melegítős infralámpa alatt feküdt. Az állapota múlt hét elejére súlyosbodott, már alig tudott ébren lenni, múlt pénteken pedig örökre lehunyta szemeit.

Stikli kifutótársával, Dagival töltötte a legtöbb időt együtt, ezért a vadaspark szakemberei már keresik Daginak az új társat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/12/06/vadaspark_mosomedve_stikli/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több ibuproféntartalmú gyógyszer is vényköteles lesz

Egyelőre még nem tudni, hogy mikortól, de néhány ibuproféntartalmú készítmény vényköteles lesz a jövőben a …